Gouwe Ouwe sterren in blauw rood en beige

Vacature: Projectleider Gouwe Ouwe

DOOR:Anne Elschot

* UPDATE *
Wij zijn ontzettend blij dat wij inmiddels een steengoede Projectleider voor Gouwe Ouwe hebben gevonden: ontmoet Julia! Bekijk onze huidige vacatures bij De Tijdmachine of meld je aan als vrijwilliger!

Gouwe Ouwe is op zoek naar een ondernemende projectleider die met aandacht en plezier zorgt voor duizenden prachtige ontmoetingen op onze dansvloer.

Over Gouwe Ouwe

Gouwe Ouwe is een initiatief van Stichting De Tijdmachine, een sociaal artistieke organisatie met de missie dat iedereen in Nederland kan vergrijzen op eigen wijze. Gouwe Ouwe tovert verpleeghuizen en buurthuizen/theaters om tot de dancing van weleer. Op de livemuziek van de jaren 60 en 70 ontmoeten ouderen elkaar op de dansvloer. Er wordt volop meegezongen, gedanst en gesjanst en daar stopt het niet.

In de wijk heeft Gouwe Ouwe een brugfunctie tussen ouderen, gemeenten en lokale zorg- en welzijnspartijen en draagt het bij aan meer meedoen en het verzachten van eenzaamheid. Door op verschillende manieren gericht ouderen aan te spreken die wel een feestje kunnen gebruiken, verwelkomen we keer op keer een grote groep bezoekers met behoefte aan meer sociaal contact. En eenmaal binnen – waar de nostalgie vleugels geeft – wordt dat contact zó gelegd. In het verpleeghuis gaat het juist veel meer om intiem contact met bewoners, familie en (zorg) professionals. Er wordt samen gezongen, gedanst, gesjanst en er worden herinneringen opgehaald. In deze setting zie je kleine twinkelingen met grote impact!

De functie

Je bent van de planning tot en met de evaluatie in control, waarbij je contact onderhoudt met de locaties, muzikanten, vrijwilligers en samenwerkingspartners. Daarnaast geef je zelf uitvoering aan Gouwe Ouwe en hiervoor reis je het hele land door. Op locatie ben jij het aanspreekpunt voor medewerkers van de locatie, onze muzikanten en stuur je de geworven vrijwilligers aan. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de aankleding van de ruimte en de op- en afbouw van het decor. Kortom; jij zorgt ervoor dat Gouwe Ouwe goed verloopt en dat er wordt ingespeeld op wat er in de zaal gebeurt. Natuurlijk ben je zelf ook regelmatig op de dansvloer te vinden en haal je herinneringen op met de bezoekers.

Voor Gouwe Ouwe in de wijk draait het er naast de uitvoering van Gouwe Ouwe om ouderen in beeld te krijgen en uit te nodigen, lokale partners te informeren, enthousiasmeren en activeren en verbindingen mogelijk te maken verschillende lokale netwerken in het land. Je verzorgt het relatiebeheer tussen betrokken partijen en levert input voor rapportages, verantwoordingen en uitingen voor marketing en communicatie. Als projectleider ben je daarnaast, wanneer je eigen werk dit toelaat, ondersteunend aan je collega’s bij andere projecten van De Tijdmachine.

Over jou

Geen dag is hetzelfde. In deze dynamische omgeving je draai vinden vereist een hoge mate van zelfstandigheid en ondernemingszin. Jij hebt minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke rol en jij;

 • Hebt affiniteit met de doelgroep ouderen.
 • Bent een organisatietalent en beweegt je gemakkelijk in verschillende netwerken.
 • Kunt gemakkelijk schakelen in je communicatie en houding naar alle verschillende betrokkenen.
 • Bent kwaliteitsgericht en gaat voor échte impact.
 • Hebt HBO werk- en denkniveau.
 • Bent in het bezit van rijbewijs B.

Wij bieden

In deze uitdagende en afwisselende functie waar geen dag hetzelfde is, bieden we je het volgende:

 • Een dienstverband voor 24-32 uur per week voor 12 maanden met de mogelijkheid tot verlenging.
 • Een aantrekkelijk salaris op basis van je ervaring tussen € 2.836,- en € 4.040,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • Flexibele werktijden, waarbij we afhankelijk van de speeldata met jou je werkdagen afstemmen. Af en toe werk je ook in het weekend.
 • Veel ruimte voor eigen initiatief, creativiteit en ontwikkeling.
 • Werken in een enthousiast en gedreven team waarbij (werk)plezier voorop staat!
 • Je werkt gemiddeld 1 dag per week vanuit ons kantoor in de binnenstad van Deventer en bent verder veel op locatie te vinden. Gedeeltelijk vanuit huis werken is een mogelijkheid.

Meer informatie en solliciteren?

Lees meer over Gouwe Ouwe en Stichting De Tijdmachine op deze website en op www.stichtingdetijdmachine.nl. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Tim Trooster: tim@stichtingdetijdmachine.nl of 0570 – 83 28 80 op ma/di/don.

We zien je motivatie en CV graag voor 10 februari tegemoet. Dat kan per e-mail naar anne@stichtingdetijdmachine.nl.