Gouwe Ouwe sterren in blauw rood en beige

Terugblik: Theater De Willem, Papendrecht

DOOR:Evelien Tijsma

Op donderdag 27 oktober stonden we met Gouwe Ouwe weer in Theater De Willem in Papendrecht. Het was alweer de vierde editie in dit theater, waar ook ditmaal weer vele voetjes de dansvloer op gingen op muzikale hits uit de sixties en seventies.

Met meer dan 300 enthousiaste Gouwe Ouwe bezoekers was het opnieuw een zeer geslaagde editie in deze gezellige, kleine schouwburg.

Gouwe Ouwe was weer goud! Wat was het weer een feest donderdagmiddag in Theater De Willem! Heerlijk meezingen, dansen en genieten met muziek van De Tijdmachine“.
PuurPapendrecht

Voorafgaand aan het optreden konden bezoekers op de informatiemarkt kennismaken met lokale partijen. Bij binnenkomst waren sport en dansstudio Bounce, Volksuniversiteit Papendrecht, Koffiemomenten, de bibliotheek Aanzet en de buurtverbinders van PuurPapendrecht aanwezig om te laten zien dat er nog veel meer leuke activiteiten in Papendrecht en omgeving zijn. 

Foto met daarop de informatiemarkt tijdens Gouwe Ouwe Papendrecht met lokale partijen uit de gemeente en bezoekers
Foto met daarop de informatiemarkt en gemeente tijdens Gouwe Ouwe Papendrecht met lokale partijen uit de gemeente en bezoekers

Vanaf half 3 ’s middags klonken de eerste tonen van onze Gouwe Ouwe huisband; ditmaal bestaande uit onze muzikanten Bo Moelker (gitaar en zang), Tim Beudel (drums en zang), Pieter Althuis (contrabas en zang) en Niels Muller (pianist en zang). Ze speelden de ene na de andere hit uit de sixties en seventies en er werd dan ook uitbundig meegeklapt, gezongen en gedanst!

De Gouwe Ouwe huisband speelde de ene na de andere hit uit de sixties en seventies.

Met de livemuziek door onze professionele muzikanten, retro aankleding en ons prachtige decor worden de sixties en seventies weer herleefd. Al snel was de dansvloer goed gevuld en werden bekende nummers uit volle borst meegezongen.

“De show van vandaag begon met ‘Aan de waterkant’… het nummer van de openingsdans op de bruiloft van onze dochter! Dat was wel een superleuke binnenkomer. De sfeer en de muzikanten waren geweldig; weer even terug naar onze jaren zestig met de jukebox en Radio Veronica. We gaan zo absoluut blij en positief naar huis. Op naar de volgende editie… maar dan wel dichter bij de dansvloer!”
Kok (73) en Rina (69), bezoekers van Gouwe Ouwe Papendrecht

“Je móet wel uit je bol gaan, of je wil of niet. En dit is niet één middagje feest he.
Dit is tijden voor- en napret en die liedjes zitten ook nog weken in je kop.”
Krijn (81) en Anke (77), vaste bezoekers Gouwe Ouwe Papendrecht

Onder het genot van een hapje en drankje werden klassiekers uit volle borst meegezongen. Vooral na de korte pauze werd er volop gedanst en werd zelfs de polonaise ingezet.

Onze muzikanten van de Gouwe Ouwe huisband maakten er weer een fantastisch feest van!

“Ja ik kom binnen met een rollator, maar zodra ik muziek hoor, heb ik dat ding niet meer nodig!”
Stenny (83), voluit dansend bij Gouwe Ouwe Papendrecht

Heb je deze Gouwe Ouwe editie helaas gemist? Houd onze website dan goed in de gaten voor de video opnames die gemaakt zijn tijdens deze editie in Papendrecht. Of bekijk onze Agenda voor het volledige overzicht van de komende Gouwe Ouwe optredens.

Ken jij iemand die ook wel een feestje kan gebruiken? Neem hem/haar dan mee naar Gouwe Ouwe. Hopelijk zien we jullie samen bij het volgende Gouwe Ouwe feestje!

Met speciale dank aan de Gemeente Papendrecht, Theater de Willem en de aanwezige lokale partijen. En natuurlijk aan onze geweldige muzikanten, enthousiaste Gouwe Ouwe bezoekers en ons team van Stichting De Tijdmachine.