Gouwe Ouwe sterren in blauw rood en beige

Niels Muller

Pianist, Zanger

Mijn naam is Niels Muller, 34 jaar, en ik ben pianist/zanger bij Gouwe Ouwe. Ik woon op dit moment in Utrecht.

Q & A met Niels

Welke instrumenten bespeel je?

Piano, basgitaar, akoestische/elektrische gitaar, accordeon en kazoo. Dat laatste ziet eruit als een klein blikken fluitje en klinkt als een soort trompetje.

Hoe ben je met Gouwe Ouwe in contact gekomen?

Via vriend en Gouwe Ouwe collega Bo Moelker. Hij vertelde keer op keer enthousiast over zijn optredens in verzorgingstehuizen en theaters waarop ik dacht: dat lijkt me ook te gek om te doen!

Wat is je favoriete nummer?

Ik houd van oud-Hollandse liedjes zoals Twee Motten van Dorus en vrijwel alles van Wim Sonneveld. Daarnaast blijft Can’t help falling in love van Elvis een favoriet.

Wat betekent muziek voor jou?

Muziek is bij mij vaak gekoppeld aan bepaalde herinneringen. Met het horen van een liedje kan je ineens weer terug naar het verleden. Daarom is het ook zo leuk om muziek voor andere mensen te maken.

Het is bij Gouwe Ouwe mooi om te zien wat een bepaald liedje ineens bij iemand teweeg kan brengen. Naast mijn werk als pianist en muziekdocent is muziek maken en schrijven mijn grootste hobby. Blij dat ik het ooit ontdekt heb!

Wat is je beste Gouwe Ouwe herinnering?
Dat zijn er teveel om op te noemen. Hoogtepunten waren onder andere de theatershow in Papendrecht waar er toch zeker een paar honderd ouderen voor onze neus stonden te rock & rollen.

Daarnaast maken de optredens bij mensen op hun eigen kamer veel indruk. Sommigen zijn niet meer in staat om uit bed te komen. Het voelt heel persoonlijk en waardevol om ook bij die mensen iets te kunnen zingen en spelen. Zelfs bij mensen die nog nauwelijks aanspreekbaar zijn, zie je dat muziek nog steeds iets bij hen losmaakt. Dat is heel bijzonder om te zien.