Gouwe Ouwe sterren in blauw rood en beige

De VriendenLoterij maakt Gouwe Ouwe ontmoetingen mogelijk!

DOOR:Anne Elschot
Gouwe Ouwe optreden foto van kaars en viltje

Eenzaamheid onder ouderen doorbreken door muzikale ontmoetingen in de sfeer van de sixties. Dat doet Stichting De Tijdmachine met het project Gouwe Ouwe. Bij Gouwe Ouwe wordt gedanst, gezongen en gesjanst. Er is vooral ruimte om elkaar onbezorgd te ontmoeten.

De VriendenLoterij steunt Gouwe Ouwe en heeft een bijzondere verrassing:

Het samen beleven van muziek activeert het lichaam en het brein op sociaal, fysiek als mentaal vlak. Hoognodig, want in deze tijd is meedoen en verbinden met de buurt nóg belangrijker. Bij ruim een kwart van de ouderen is het gevoel van eenzaamheid toegenomen door de crisis.

De VriendenLoterij heeft een verrassing. Bekijk deze video van zanger Wolter Kroes:

De VriendenLoterij steunt Gouwe Ouwe!

Met deze schenking kan Stichting De Tijdmachine weer op tour met Gouwe Ouwe, zowel online als offline. Zo kan de stichting weer mensen laten dansen en sjansen in hun eigen buurt!

“Met de steun van De Vriendenloterij kunnen we weer op tour met Gouwe Ouwe en ouderen opzoeken na deze bijzondere en zware periode. We starten zodra dit veilig kan en mag met inachtneming van de maatregelen vanuit de overheid. We hopen dat iedereen tegen september goed beschermd is tegen het coronavirus. Het zou geweldig zijn om dan weer te starten!”

Anne Elschot, oprichter Stichting De Tijdmachine

Met deze geweldige bijdrage van De VriendenLoterij kunnen bijna 9.000 ouderen elkaar ontmoeten op de dansvloer in de eigen buurt. We kunnen niet wachten om weer op tour te gaan langs verpleeg-, buurt- en dorpshuizen. Dankzij De VriendenLoterij kunnen we nog meer thuiswonende ouderen bereiken met onze Gouwe Ouwe in de Wijk.

Ontzettend bedankt namens Stichting De Tijdmachine & Gouwe Ouwe!

Lees het volledige artikel op de website van De Vriendenloterij.