Gouwe Ouwe sterren in blauw rood en beige

Gerrit Juffer: Bedrijven & woonzorgcentra moeten vaker handen ineenslaan

DOOR:Evelien Tijsma
Gerrit Juffer van Kagas interview over Gouwe Ouwe donatie

Dit jaar bestaat installatiebedrijf Kagas 40 jaar. Een goede reden om de verpleeghuizen en woonzorgcentra in Kampen een muzikale middag cadeau te doen, vond Gerrit Juffer, directeur van installateursbedrijf Kagas. Hij sponsorde drie Gouwe Ouwe-feestjes in de Hanzestad. “Het is gewoon ontzettend leuk om te geven.

“Een tijd geleden zag ik Gouwe Ouwe in verpleeghuis Myosotis, waar mijn moeder woont,” vertelt Juffer. “‘Jeeeee, dit is leuk!’ dacht ik toen. Het leek me fantastisch om meer ouderen zo’n middag te bezorgen. Maar hoe krijg je zomaar geld bij elkaar?” Toen zijn bedrijf dit jaar 40 jaar bestond, zag hij zijn kans schoon: een perfect excuus om ouderen in Kampen iets terug te geven voor hun vertrouwen in Kagas, al jaren een begrip in de eeuwenoude Hanzestad.

Bedrijf op de kaart

“Ik heb Gouwe Ouwe vanuit mijn bedrijf gesponsord omdat het kostentechnisch interessant is. Bovendien zet ik Kagas ermee op de kaart. Wij werken 95% van de tijd bij particulieren en consumenten thuis. Op deze manier proberen we wat terug te geven aan de inwoners van Kampen.”

Juffer is maatschappelijk betrokken. “Dat wil ik graag uitdragen naar de stad. ‘Heb uw naaste lief als uzelf.’ Dat klinkt wel heel erg Bijbels hè. Maar het is toch gewoon ontzettend leuk om te geven?”.

Los op de dansvloer

Hij was samen met zijn vrouw en dochter alle keren aanwezig bij Gouwe Ouwe. “Iedere keer was bijzonder. Prachtig om te zien hoe de ouderen, maar ook de medewerkers genoten. Bij het laatste verzorgingshuis woonden ook mensen met een verstandelijke beperking. Samen met de ouderen en medewerkers gingen zij helemaal los op de dansvloer. Er worden veel te weinig van dit soort feestjes georganiseerd.”

Andere bedrijven inspireren

Aanvankelijk lijkt Gouwe Ouwe best wel prijzig, vindt Juffer. “Maar je krijgt er veel voor terug: professionele muzikanten en medewerkers, oud-Hollandse hapjes, een mooie decor en een polaroidfoto voor elke bezoeker. Het is absoluut de moeite waard om voor te sparen.”

Ik vind het jammer dat bedrijven en verzorgingshuizen niet vaker de handen ineenslaan. Naar aanleiding van deze actie sprak ik meerdere bedrijven. Ze vonden het allemaal een hartstikke goed idee om iets voor verzorgingstehuizen te doen. Ik hoop dat ik andere bedrijven geïnspireerd heb.”