Gouwe Ouwe sterren in blauw rood en beige

Ronald Hendriksen

Gitaar, Zanger


Als een verhalenverteller via klanken begon mijn reis als singer-songwriter op tienjarige leeftijd, mijn vingers dansend over gitaarsnaren, ontdekkend hoe melodieën ontstaan. Op mijn eenentwintigste vond ik de moed om te zingen en mijn droom waar te maken. Geïnspireerd door een muzikaal huishouden, omarmde ik een scala aan genres en artiesten, wat resulteerde in mijn eigen unieke stijl.

Voor mij is goede songwriting een kracht die mensen verbindt en emoties uitdrukt, waarbij het creëren van blijvende herinneringen en verhalen het meest waardevolle aspect van het leven is. En trouwens, ik ben dol op filmmuziek en gebakken aardappelen – en mijn notitieblok is mijn constante metgezel, waarin inspiratie altijd stroomt.

Q & A met Ronald

Welke instrumenten bespeel je?
Ik zing, speel gitaar en mondharmonica.

Hoe ben je met Gouwe Ouwe in contact gekomen?
Via onze Gouwe Ouwe toetsenist Niels Muller. Ik kende Niels al van bruiloften waar we samen spelen en hij dacht dat ik het wel leuk zou vinden om met Gouwe Ouwe te spelen. Hij had gelijk!

Wat is je favoriete nummer?
Ik vind ‘Can’t help falling in love’ van Elvis Presley een onbeschrijfelijk mooie song. Ik hoop dat ik zelf op een dag ook zoiets zou kunnen schrijven.

Wat betekent muziek voor jou?
Muziek is een universele taal, het heeft de kracht om mensen gelijkwaardig te maken, ongeacht waar je vandaan komt. Het heeft de kracht om tijd stil te laten staan en om mensen volledig in het hier en nu te brengen. Dat vind ik zoiets bijzonders, daar wil ik altijd mee bezig zijn.

Wat is je beste Gouwe Ouwe herinnering?
Na afloop van een show kwam er een oudere demente en depressieve dame in tranen naar ons toe om ons te bedanken. Ze gaf ons een knuffel en was zo ontzettend dankbaar voor wat we hadden gedaan. Ze was op dat moment weer helemaal gelukkig. Dat is voor mij de reden dat ik muziek maak. Om mensen diep in hun ziel te mogen raken, om te verbinden met elkaar en elkaar daarmee te helpen. Dat is het mooiste compliment wat je kunt krijgen en wat je iemand kunt geven, denk ik. Onbetaalbaar.