Gouwe Ouwe sterren in blauw rood en beige

Kjelt Ostendorf

Basgitaar, Contrabas, Gitaar

Bassist Kjelt brengt altijd wat extra’s mee naar het podium. Naast de be­geleidende rol die een bassist doorgaans heeft, weet Kjelt altijd nog de band te ver­rassen met een gave fill, een nieuwe wending, een tweede stem of een danspasje. Zijn grote stijl­kennis, goed ontwikkelde sight reading en zijn beheersing van meerdere instrumenten maakt hem breed inzetbaar. Hij speelt zowel 4- als 5-snarige basgitaar, gefret en fretless, contrabas en synthbas. Zijn grootste liefde is (momenteel) de ‘old school’ 4-snarige jazz precision bas.

Q & A met Kjelt

Welke instrumenten bespeel je?
Ik speel basgitaar, contrabas en gitaar.

Hoe ben je met Gouwe Ouwe in contact gekomen?
Ik ben bij Gouwe Ouwe terecht gekomen via collega muzikanten Bo Moelker en Niels Muller. Met Niels heb ik vaker samengespeeld bij andere bands en Bo ken ik weer via Niels, doordat we wel eens samen een rondje fietsen.

Wat is je favoriete nummer?
Dit is eigenlijk een onmogelijke vraag. Ik houd van authentieke en gelaagde muziek. Dat kan eigenlijk wel in ieder genre tot uiting komen. Mijn favoriete artiest is Frank Zappa, omdat zijn muziek erg gelaagd is, maar toch de energie heeft van een rock ’n roll band. Daarnaast is er niets wat er echt op lijkt en dat vind ik erg bijzonder.

Wat betekent muziek voor jou?
Muziek is voor mij een middel om mensen, op wat voor een manier dan ook, te bewegen. Dit kan bijvoorbeeld ontroeren, opvrolijken, doen dansen, irriteren, herinneringen oproepen maar ook hoop geven zijn.

Wat is je beste Gouwe Ouwe herinnering?
Ik vind het heel mooi om te zien hoe het publiek zelf bijdraagt aan de sfeer van de show. Het publiek danst vanaf de eerste noot en ze zingen elk woord mee dat ze kennen!