Gouwe Ouwe sterren in blauw rood en beige

Merel Moelker

Pianist, Zangeres
Muzikant Gouwe Ouwe Merel Moelker

Met haar voorkomen en haar warme gouden stem pakt Merel de aanwezigen meteen in. Tijdens haar optreden straalt ze tevredenheid uit, die ook neerdaalt op het publiek. Er heerst een soort sereniteit tijdens haar optreden. Het publiek luistert heel aandachtig naar de veelal nieuwe nummers die een mix van Americana, Roots en Jazz bevatten. Het is dan ook muisstil in de zaal.

– Bron: CHAOS Music Magazine


Q & A met Merel


Welke instrumenten bespeel je?

Ik speel piano en ik zing.

Hoe ben je met Gouwe Ouwe in contact gekomen?

Via mijn broer Bo Moelker, een Gouwe Ouwe veteraan. Hij speelt al een tijd bij Gouwe Ouwe. Hij vertelde me dat er behoefte was aan een vrouwelijke toetsenist en op die manier ben ik bij de Gouwe Ouwe familie terecht gekomen!

Wat is je favoriete nummer?

We’ll meet again van Vera Lynn. Dit nummer doet mij altijd denken aan mijn eigen grootouders en ik vind het zo mooi als iedereen mee gaat zingen. Kippenvel!

Wat betekent muziek voor jou?

Muziek is emotie. Daardoor kan het veel verschillende dingen betekenen en verschillende plekken raken. Wat ik zo mooi vind aan Gouwe Ouwe, is dat we mensen weer even een gevoel van ‘toen’ kunnen geven. Muziek kan je, net als geur, transporteren naar een herinnering. En omdat te mogen faciliteren, voelt als magie! 

Wat is je beste Gouwe Ouwe herinnering?

Het is moeilijk om mijn beste herinnering te noemen, omdat elke keer weer een bijzondere ervaring is met Gouwe Ouwe. Zoals hierboven genoemd; muziek transporteert mensen naar een herinnering. En de emotie die daarbij naar boven komt is geweldig om te zien!