Gouwe Ouwe sterren in blauw rood en beige

Maurits Fondse

Pianist, Zanger
Maurits Fondse pianist en zanger

Maurits Fondse (1970) groeit op in een onderwijsfamilie in het Zeeuwse Tholen. Met twee zingende ouders, muzikale broers en veel kerkbezoek, wordt muziek met de paplepel ingegoten. Maurits volgt een aantal jaar pianolessen en is zanger in het kerkkoor onder leiding van zijn moeder.

Na de HAVO gaat Maurits in Utrecht studeren, eerst een lerarenopleiding, maar vervolgens gaat hij Bedrijfskunde en Filosofie studeren aan de VU in Amsterdam. Na zijn afstuderen doet hij toelatingsexamen Piano Lichte Muziek aan het Conservatorium van Utrecht en wordt aangenomen. Vanaf die dag besluit Maurits zich volledig te storten op zijn passies: piano spelen en songs schrijven.
– Bron: mauritsfondse.com

Q & A met Maurits

Welke instrumenten bespeel je?

Piano en zang.

Hoe ben je met Gouwe Ouwe in contact gekomen?

Via een collega muzikant die mij belde en dacht dat dit wel iets voor mij zou zijn.

Wat is je favoriete nummer?

Pour un Flirt, lekker Franstalig meezingen en veel lalalalala’s!

Wat betekent muziek voor jou?

Alles. Het is hoop, het is energie, het is troostrijk, het doet je problemen vergeten, het neemt je mee naar vroegere tijden, het geeft het leven glans.

Wat is je beste Gouwe Ouwe herinnering?

Een man van 95 die 2 uur lang heeft staan dansen.

Een andere man in rolstoel die nooit meer liep en spontaan uit zijn rolstoel kwam. Het personeel keek met grote verbazing!

Een man van 90 die door de muziek moest denken aan zijn tijd in concentratiekamp Dachau en aan zijn zoon van 18 die hij verloor door een verkeersongeluk…